Πώς οι μηχανικοί «δροσίζουν» τις κατασκευές του μετρό στη «Γραμμή 4» εν μέσω καύσωνα
Ο καύσωνας «καίει» ολόκληρη την χώρα αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέχρι και την Παρασκευή (25/7).
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που καταπονούνται, αλλά και τα «ανοιχτά» εργοτάξια, όπως αυτά της «Γραμμής 4» του μετρό της Αθήνας, όπου δεν λαμβάνονται μέτρα μόνο για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την αντοχή των κατασκευών.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι της εταιρείας, ο καύσωνας καταπονεί συχνά τις μεταλλικές –κυρίως- κατασκευές και αποτελεί πεδίο δοκιμασίας για τη συμπεριφορά τους, και ως εκ τούτου οι μηχανικοί λαμβάνουν μέτρα για την «ανακούφισή» τους, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και διεθνή πρότυπα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που εφαρμόζεται στο Φρέαρ Βιβλιοθήκης, ένα μικρό σκάμμα εξαερισμού, που βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό «Ακαδημίας», εξηγούν.
Το συγκεκριμένο φρέαρ στηρίζεται σε μεταλλικές κατασκευές, στις οποίες αυτές τις ημέρες μπορεί να αναπτυχθούν θερμοκρασίες ακόμη και 50ο, 60ο ή και 70ο κελσίου.
Σημειώνεται πως για την προστασία του έργου, οι μηχανικοί της κατασκευάστριας κοινοπραξίας (ΑΒΑΞ – GHELLA – ALSTOM) εφαρμόζουν διάφορες τεχνικές μετριασμού της καταπόνησης των μετάλλων από τον καύσωνα. Είτε επενδύοντας τις αντηρίδες αυτές με ειδικά υλικά, είτε ακόμη και καταβρέχοντας τις μεταλλικές κατασκευές ρίχνοντας τον υδράργυρο σε ανεκτά επίπεδα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρεις νέοι σταθμοί στη «Γραμμή 2» του Μετρό - Η επέκταση προς Ίλιον και Άγιο Νικόλαο
Πότε θα είναι έτοιμη η «Γραμμή 4» του μετρό - Ο Μετροπόντικας κινείται με κατεύθυνση την Κυψέλη
SPONSORED
Αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Λίβανο σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
14:09
ΚΚΕ για ουκρανικό drone στη Λευκάδα: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις
13:57
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για παράσυρση 24χρονης: Eπιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο σε σημείο χωρίς διάβαση
13:46
Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τη ΔΟΑΕ για πολιτικοποίηση της εποπτείας του πυρηνικού της προγράμματος
13:29