ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών

Στην Αθήνα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών
Εργάτες περπατούν μπροστά από τις εγκαταστάσεις στο διυλιστήριο του ουγγρικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL, στον Δούναβη και την πόλη Σασχαλομπάτα (Százhalombatta), την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 REUTERS/Laszlo Balogh/File Photo

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει αύριο το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 80 διυλιστήρια και 41 εταιρείες, που καλύπτουν το 100% της βιομηχανίας διύλισης του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και το 75% της εμπορίας πετρελαιοειδών.

Η συνεδρίαση φιλοξενείται από τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο με δύο στελέχη. Στα μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο –ανάμεσά τους οι Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL– που βρίσκονται στην Αθήνα για την συνεδρίαση.

Όπως τονίζουν τα ΕΛΠΕ, η φετινή ετήσια συνεδρίαση διεξάγεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του κλάδου πετρελαιοειδών, καθώς και οι αυξημένες προκλήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.

Ιδιαίτερα εκτενής –σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο– είναι και η συζήτηση και για τις μεταφορές χαμηλών εκπομπών από το 2030 και τις τεχνολογίες καυσίμων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας COP21 του Παρισιού· θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του κλάδου της ευρωπαϊκής διύλισης.

Ο γενικός διευθυντής της FuelsEurope Τζον Κούπερ (John Cooper), συνοδευόμενος από τους Αλεσάντρο Μπαρτελόνι (Alessandro Bartelloni) (Policy Director) και Ρόμπιν Νέλσον (Robin Nelson) (Science Director), επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία των ΕΛΠΕ.

Εκεί, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη και τα ανώτατα στελέχη του ομίλου, αναφορικά με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ