ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γενικό Συμβούλιο στο ΤΧΣ για την Πειραιώς

Γενικό Συμβούλιο στο ΤΧΣ για την Πειραιώς

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να εξετάσει τις εξελίξεις γύρω από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το ΤΧΣ, για δεύτερη φορά μετά την Εθνική, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει ως βασικός μέτοχος τον υποψήφιο που εκείνο επιθυμούσε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς, γεγονός που πλήττει περαιτέρω το κύρος του Ταμείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής είχε έρθει σε συνεννόηση με τον Γιώργο Πουλόπουλο , Αναπληρωτή CEO της Τράπεζας Πειραιώς και με τον Σολομών Μπεράχα , Μη Εκτελεστικό Μέλος στο ΔΣ για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, ωστόσο εκείνοι δεν το έκαναν.

Πλέον το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εξετάσει την Παρασκευή το πως θα κινηθεί προκειμένου στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Πειραιώς να καταφέρει να εκλεγούν μέλη στο ΔΣ της τράπεζας που θα απεικονίζουν με τρόπο αντιπροσωπευτικό το μετοχολόγιο, κυρίως ως προς τον αριθμό τους.

Την ίδια στιγμή σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της κάλυψης της θέσης του CEO του ΤΧΣ, καθώς ο προταθείς από το Selection Panel του Ταμείου για τη θέση Κώστας Μιχαηλίδης δεν έχει ξεκαθαρίσει το εάν αποδέχεται το διορισμό του ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ