Η Τουρκία «ψάχνει» τρόπους να πλησιάσει την Αίγυπτο
Μέσω της επιχειρηματικότητας προσπαθεί τώρα η Τουρκία να προσεγγίσει την Αίγυπτο, πραγματοποιώντας την πρώτη εδώ και 4 χρόνια επιχειρηματική της αποστολή στο Κάιρο.
Ήταν το 2013 όταν η Τουρκία πήρε θέση υπέρ του έκπτωτου Μοχάμεντ Μόρσι, όταν ο αιγυπτιακός λαός τόν εκτόπισε από την εξουσία με την επανάσταση της 30ής Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, γεγονός που προφανώς θεωρήθηκε από την Αίγυπτο παρέμβαση στα εσωτερικά της, με φυσικό επακόλουθο τον κλυδωνισμό των σχέσεων των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς.
Από τότε, είναι τώρα η πρώτη φορά που Τούρκοι επιχειρηματίες έρχονται για να συναντήσουν Αιγυπτίους αξιωματούχους αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στη Χώρα του Νείλου, κυρίως από τους τομείς ένδυσης, τουρισμού, βιομηχανίας τροφίμων και ενέργειας, όπως αναφέρει στη σημερινή της ιστοσελίδα η "Αλ Αχράμ".
Η επιχειρηματική αποστολή προσεκλήθη από την Ομοσπονδία Αιγυπτιακών Επιμελητηρίων και θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου.
Νέα επεισόδια στην Ιταλία: Συγκρούσεις αστυνομικών με νεαρούς - Λεηλασίες καταστημάτων
20:28
Νεκρός στρατιωτικός σε επίδειξη καταρρίχησης πριν από αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου στο Τέξας
20:16
«Ανικανότητα και αδυναμία διαχείρισης» - Η Λεπέν κατηγορεί τον Μακρόν για τα επεισόδια στη Γαλλία
20:05
«Πεντάστερος» Παναθηναϊκός... σκόρπισε την Τρίπολη - «Διπλό» στο Αγρίνιο για τον Ολυμπιακό
19:53