Πρόστιμο 1.000 ευρώ για όσους δεν ενημερώνουν πως δεν έχουν POS
Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας.
Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο μέσω ειδικών σημάνσεων.
Η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ κάλεσαν τα μέλη τους να προβούν στις απαραίτητες αναρτήσεις εντός των καταστημάτων περί αποδοχής-πληρωμής ή μη αποδοχής-πληρωμής με κάρτα για να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα και να διαφυλαχθεί το κύρος και η ομαλή λειτουργία της μικρής επιχείρησης.
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
Εξάλλου, τον Μάρτιο αναμένεται να εκδοθεί και η κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα θα δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης και οι επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής.
«Βιολάντα»: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για τον διαβρωμένο σωλήνα
21:20
Δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ τους επόμενους μήνες προανήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας
21:20
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς παραιτείται από το Χάρβαρντ μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση Έπσταϊν
21:10
Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
20:59