Σε τρεις πυλώνες το μέλλον του ασφαλιστικού
Για το αν και το πώς θα διασωθεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί το ασφαλιστικό σύστημα μίλησε στο CNN Insights η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Μαργαρίτα Αντωνάκη.
Μόνο μέσα από τη συνύπαρξη της κοινωνικής, επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να επιτευχθεί η διατήρησή του, σύμφωνα με την κα Αντωνάκη. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «νέοι με πλησιάζουν και μου εκφράζουν την ανησυχία τους για το αν θα λάβουν σύνταξη στο μέλλον. Και για τις γενιές που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη είναι αμφίβολο».
Μιλώντας για το πώς επηρέασε η κρίση την ασφαλιστική αγορά, αναφέρει ότι από το 2009 η παραγωγή μειώθηκε κατά 30%. Όπως τονίζει, όμως, χαρακτηριστικά, «την ίδια περίοδο όπου η ασφαλιστική παραγωγή μειωνόταν, άρχισε να γίνεται μία ποιοτική αλλαγή και ο κόσμος απέκτησε ασφαλιστική συνείδηση. Κατανοεί ότι δεν μπορεί να περιμένει πια τα πάντα από την πολιτεία».
Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου
15:40
ΗΠΑ - Ιράν: Η διαπραγματευτική ομάδα της Τεχεράνης αναχώρησε για τον νέο κύκλο συνομιλιών στη Γενεύη
15:31
Μητσοτάκης από Έβρο: Θα αποκτήσουμε την είσοδο και την έξοδο προς την Τουρκία που μας αξίζει (pics)
15:30
Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι γεωστρατηγικά πιο ισχυρή από ποτέ - Διαψεύδει εμπλοκή στο Ιράν
15:29