ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Between Earth and Heaven - Ανάμεσα Γης και Ουρανού»: Εκθέσεις της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

«Between Earth and Heaven - Ανάμεσα Γης και Ουρανού»: Εκθέσεις της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη
Unsplash

Η διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, πραγματοποιεί στις 22 Απριλίου στο Μονακό και στις 3 Μαΐου στη Φλόριντα παρουσιάσεις των εκθέσεών της με τίτλο «Between Earth and Heaven - Ανάμεσα Γης και Ουρανού». Οι δύο παρουσιάσεις μάλιστα θα γίνουν κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Formula 1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΜΟΝΑΚΟ – 22 Απριλίου 2024 - Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Επιμελήτρια της έκθεσης : Έλυα Τσουβελεκάκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου, η YellowKorner Monaco παρουσιάζει την έκθεση τέχνης της διάσημης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στο Μονακό.

Τα έργα θα εκτίθενται συγχρόνως σε 3 κτήρια:

  1. The PRINCE ALBERT II of Monaco FOUNDATION

Μέχρι 30 Μαΐου μόνο κατόπιν ραντεβού με την επιμελήτρια Το 50% των εσόδων θα διατεθεί στο “PRINCEALBERTIIofMonacoFOUNDATION”

  1. YellowKorner Monaco, 1 Av. Henry Dunant, Μονακό Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 19:00 και Σάββατο: 10:00 – 18:00, έως 30 Μαΐου Το 10% των εσόδων θα διατεθεί στο “PRINCEALBERTIIofMonacoFOUNDATION”

  2. Stelios Philanthropic Foundation, 14 Quai Antoine 1er, Μονακό Δευτέρα – Σάββατο 13:00-15:00, έως 7 Μαΐου Το 10% των εσόδων θα διατεθεί στο “PRINCEALBERTIIofMonacoFOUNDATION”

Υποστηρίζεται από την Communauté Hellénique de Monaco.

Η Μίνα προσκαλεί τους θεατές σε ένα υπερβατικό ταξίδι, «από τη γη στον ουρανό», για να εξερευνήσουν τις περίπλοκες συνδέσεις μεταξύ γης και ουρανού, ανθρωπότητας και φύσης. Σε όλη την ιστορία, τα δέντρα κατείχαν εξέχουσα θέση στην τέχνη, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, συμβολίζοντας την ανάπτυξη, την ανανέωση και τον κύκλο της ζωής. Ενόψει των περιβαλλοντικών προκλήσεων όπως η αποψίλωση των δασών, η απώλεια οικοτόπων και η ρύπανση, η Μίνα αξιοποιεί το δημιουργικό της ταλέντο για να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει δράση

Γιορτάζοντας την ομορφιά και το μήνυμα των δέντρων μέσω της τέχνης, η έκθεση χρησιμεύει ως πλατφόρμα για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Είναι μια υπενθύμιση της διασύνδεσής μας με τον φυσικό κόσμο και της συλλογικής ευθύνης να τον προστατεύσουμε για τις μελλοντικές γενιές. Η τέχνη έχει τη δύναμη να πυροδοτεί διάλογο, αλλαγές και ελπίδα για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Η καλλιτέχνης επιδιώκει να ρίξει φως σε οικολογικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση και η καταστροφή των οικοτόπων, εμπνέοντας τους θεατές να εξερευνήσουν τρόπους για να συμβάλουν στις προσπάθειες διατήρησης του περιβάλλοντος. Μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της τέχνης, η Μίνα επιθυμεί να εμπνεύσει προβληματισμό, διάλογο και δράση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μίνα υποστηρίζει το “PRINCE ALBERT II of Monaco FOUNDATION”. Το 2019, έδωσε ένα από τα έργα τέχνης της για να δημοπρατηθεί στο φιλανθρωπικό γκαλά για την Προστασία της Μεσογείου από τα πλαστικά, στο οποίο ηγείται ο ίδιος ο Πρίγκηπας. Ο πίνακας είχε επίσης την υπογραφή του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ και τα έσοδα από την πώληση δόθηκαν στο “PRINCE ALBERT II of Monaco FOUNDATION”. Η πρώτη φορά που η Μίνα παρουσίασε τα έργα της στο Μονακό ήταν το 2000 και από τότε έχει εκθέσει άλλες τρεις φορές το 2004, το 2018 και το 2024.

FLORIDA-NAPLES / USA : έναρξη 3 Μαΐου 5-8μμ

Η εκθεσιακή δραστηριότητα της Μίνας συνεχίζεται τον Μάιο, με τα εγκαίνια της έκθεσής της στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην περιοχή των τεχνών NAPLES, με θεματολογία τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στις 3 Μαΐου γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης στην γκαλερί ThingsIlikebyCatherine, της CatherineEhrenberger. Με την ευκαιρία των αγώνων της φόρμουλα 1 που θα γίνουν τον Μάιο στο Μαϊάμι, γίνεται ένα μεγάλο αφιέρωμα στην φημισμένη ζωγράφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ