ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου τα GPS στα πλοία εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου τα GPS στα πλοία εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευελιξία στο θέμα της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών και εντοπισμού θέσης στα πλοία εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων δείχνει η κυβέρνηση καθώς παρέτεινε την προθεσμία που εξέπνευσε στις 30 Οκτωβρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και εκκρεμή θέματα που σχετίζονται με την προμήθεια των συστημάτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται στην ξηρά, να είναι καταγεγραμμένη η ροή και η πορεία των υγρών καυσίμων μέχρι να φτάσουν στο τελικό καταναλωτή. Στη θάλασσα όμως ανάλογο προηγούμενο δεν υπάρχει πουθενά, αφού τέτοια συστήματα δεν λειτουργούν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα και για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν συνολικά στην Ελλάδα.

Για να διευκολύνουν τις ναυτιλιακές εταιρείες στην εγκατάσταση και λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών - εκροών και του ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (Global Positioning System GPS), συλλογής και αποστολής δεδομένων, τα συναρμόδια υπουργεία έδωσαν «ειδική παράταση» έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2018 για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων.

Η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει πως:

Όσοι υπόχρεοι έχουν υποβάλει αίτημα για τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών -εκροών και διαθέτουν έγγραφη προσφορά από τον εγκαταστάτη πριν την παρέλευση της οριζόμενης προθεσμίας και εντός μηνός παραγγελία, αλλά το σύστημα δεν τους έχει χορηγηθεί για λόγους που αφορούν τον εγκαταστάτη, γεγονός που βεβαιώνεται γραπτά, απαλλάσσονται από την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων εφόσον η εγκατάσταση του συστήματος ολοκληρωθεί έως την 28/2/2018.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ