ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιήσεις Τσακαλώτου - Καραμούζη για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Προειδοποιήσεις Τσακαλώτου - Καραμούζη για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας

Προειδοποιήσεις από κυβέρνηση και τράπεζες για τις πιθανές επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις στους πλειστηριασμούς ακινήτων είχαμε σήμερα, Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, σε δηλώσεις του στους Financial Times είπε πως οι καθυστερήσεις στους πλειστηριασμούς ακινήτων θα μπορούσαν να πλήξουν τους ισολογισμούς των τραπεζών λίγο πριν από τα stress tests.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι προβλέψεις των τραπεζών με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι τράπεζες φέρουν ακόμη τα δάνεια στα βιβλία τους, ενώ θα επηρέαζαν και τη ρευστότητα».

Παράλληλα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως οι πλειστηριασμοί πρέπει να προχωρήσουν γιατί αν δεν γίνουν οι τράπεζες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ξεκαθάρισε δε πως οι πλειστηριασμοί δεν θα αφορούν πρώτη κατοικία κάτω των 300.000 ευρώ.

Αλλά και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες ώστε να μην βγει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ