Το ΔΝΤ διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής Τόμσεν σε Γιούνκερ για το χρέος
Στη διάψευση πληροφοριών που μετέδωσε η ΕΡΤ και οι οποίες υποστήριζαν πως ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πόoυλ Τόμσεν έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η ΕΡΤ έκανε λόγο για εμπιστευτική επιστολή του Τόμσεν προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία υποστήριζε πως το στέλεχος του ΔΝΤ θέτει επιτακτικά την ανάγκη ενεργοποίησης των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ζητώντας η συζήτηση να ανοίξει έως τις 10 Ιανουαρίου 2018.
«Δεν υπάρχει τέτοια επιστολή από τον Πόουλ Τόμσεν», δήλωσε πηγή του Ταμείου απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, η εν λόγω επιστολή Τόμσεν ανέφερε πως «ο λόγος που πρέπει να τελειώνουμε με το ελληνικό χρέος είναι για να καταστεί βιώσιμο και έτσι η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές οριστικά, πριν το τέλος του προγράμματος».
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων
22:26
Ανδρουλάκης: «Στις επόμενες εκλογές δεν κρίνεται το μέλλον του Μητσοτάκη αλλά των παιδιών σας»
22:17
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ
22:09
Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία ζητούν να μειωθεί το κόστος ενέργειας στην ΕΕ
21:57