ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραβίασαν υπηρεσία mining και έκλεψαν πάνω από 60 εκατ. δολάρια σε Bitcoins

Παραβίασαν υπηρεσία mining και έκλεψαν πάνω από 60 εκατ. δολάρια σε Bitcoins
Facebook/NiceHash

Αρκετοί από όσους χρησιμοποιούν bitcoin είναι... εξαγριωμένοι, καθώς άγνωστη ομάδα κατάφερε να χακάρει την πλατφόρμα συναλλαγής NiceHash, με αποτέλεσμα να κλαπούν ψηφιακά νομίσματα, αξίας τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με τις αναφορές χρηστών, 4.736,4281 bitcoins μεταφέρθηκαν από τους δικούς τους λογαριασμούς σε μία άγνωστη διεύθυνση.

Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της στο Reddit δήλωσε πως η υπόθεση διερευνάται:

«Δυστυχώς, είχαμε μία παραβίαση ασφαλείας που περιλαμβάνει την ιστοσελίδα NiceHash. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τη φύση του συμβάντος και ως εκ τούτου διακόπτουμε όλες τις εργασίες για τις επόμενες 24 ώρες. Το πλέον σημαντικό είναι ότι το σύστημά πληρωμών μας παραβιάστηκε και το περιεχόμενο του NiceHash Bitcoin wallet εκλάπη. Προσπαθούμε να επαληθεύσουμε τον ακριβή αριθμό των Bitcoins που κλάπηκαν. Είναι σαφές ότι πρόκειται για θέμα βαθιάς ανησυχίας και εργαζόμαστε σκληρά για να το τακτοποιήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκτός από τη διεξαγωγή της δικής μας έρευνας, το περιστατικό αναφέρθηκε στις αρμόδιες Αρχές επιβολής του νόμου και συνεργαζόμαστε μαζί τους».

Η εταιρεία θα συνεχίσει τη λειτουργία της, παρόλα αυτά αβέβαιο είναι πώς θα διατηρήσει τους πελάτες της μετά από μία παραβίαση τέτοιου μεγέθους.

«Την ώρα που το σύνολο των συμβάντων δεν είναι ακόμα γνωστό, συνιστούμε, ως προφύλαξη, να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Λυπούμαστε πραγματικά για την ταλαιπωρία σας και για αυτό δεσμεύουμε κάθε πόρο για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ