ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολοταρία Χριστουγέννων: «Κληρώνει» αύριο για 9.000 τυχερούς

Φορολοταρία Χριστουγέννων: «Κληρώνει» αύριο για 9.000 τυχερούς
EUROKIΝΙSSI

Αύριο, Παρασκευή, θα γίνει η δεύτερη κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που θα μοιράσει 9 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικά 9.000 φορολογούμενους – θα λάβει 1.000 ευρώ έκαστος.

Στη Χριστουγεννιάτικη κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήρωση αφορούσε τις συναλλαγές του Οκτωβρίου. Στους 1.000 τυχερούς της κλήρωσης αυτής, το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς σήμερα, εκτός απροόπτου.

Κάθε ΑΦΜ συμμετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκέντρωσε. Συγκεκριμένα:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Κρυπτο-τεχνολογία διασφαλίζει πως κανείς δεν «κλέβει» τη φορο-λοταρία

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τος λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Μετά την κλήρωση θα μπορούν να ενημερωθούν με τον ίδιο τρόπο για το αν νίκησαν.

Όσοι τυχεροί κερδίσουν τα 1.000 ευρώ θα λάβουν και ειδοποιητήριο μήνυμα, στον λογαριασμό τους στο Taxisnet και μέσω της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης.

Οι νικητές έχουν προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεται ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Η χρήση πλαστικού χρήματος θα αποκαλύψει την επιτυχία της φορολοταρίας

Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κοκ δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κοκ αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ