ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ

Νέο μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και την έγκριση του EuroWorking Group, τοποθετήθηκε νέο μέλος της τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Ηλίας Ξηρουχάκης. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου.

Ο κ. Ξηρουχάκης διαθέτει 25ετή εμπειρία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Eίναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metrololitan University) από το οποία διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts -Honours) στις επιστήμες της διοίκησης με ειδίκευση στην οικονομετρία και τα υποδείγματα επιχειρησιακών προβλέψεων.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά της Ευρωπαικής Ενωσης (Μaster of Arts in Economics) από το Παναπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξειδίκευση στη νομισματική πολιτική της Ένωσης και το κοινό νόμισμα.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων ( πιστωτικών και λειτουργικών) και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Κατά πληροφορίες ο κ. Ξηρουχάκης πρόκειται να αναλάβει το τομέα της διευκόλυνσης διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs & NPLs) των πιστωτικών ιδρυμάτων στα οποία το ΤΧΣ έχει συμμετοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ