Συνάντηση Λαγκάρντ –Τσίπρα την Πέμπτη στο Νταβός
Ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε πως η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθούν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς έρχεται σε μια περίοδο που αφενός ανοίγει η συζήτηση για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, αφετέρου δρομολογούνται οι αποφάσεις για την μετά το Μνημόνιο εποχή.
Το ΔΝΤ μονίμως ζητεί από τους Ευρωπαίους απομείωση του χρέους, ώστε να ενεργοποιήσει το «επί της αρχής» πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει με την Ελλάδα από τον προηγούμενο Ιούλιο.
Σε κάθε περίπτωση εάν αυτή η μείωση του χρέους δεν προσδιοριστεί έως το Μάρτιο θεωρείται δύσκολο να υπάρξει ενεργοποίηση του «επί της αρχής» προγράμματος για λίγους μήνες, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του ESM εκπνέει τον Αύγουστο του 2018.
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πάπα στην Αλγερία
14:16
Αττική: Κύκλωμα κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα – Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το όφελος (vid)
14:14
Προειδοποίηση Κίνας προς ΗΠΑ: Εάν προχωρήσουν στην αύξηση των δασμών, θα απαντήσουμε με αντίμετρα
14:09
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 71χρονη οδηγό - «Καρφώθηκε» σε τοιχίο
14:03