Μαζικό ξεπούλημα στη Wall Street
Πηγή: Reuters

Διαστάσεις μαζικού ξεπουλήματος έλαβε τη Δεύτερα η διόρθωση στη Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει σχεδόν 1.600 μονάδες ενδοσυνεδριακά και τελικά να κλείνει με πτώση 4,60% στις 24.345,75 μονάδες, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε από την αρχή του έτους.

Οι μαζικές πωλήσεις ενεργοποίησαν αυτοματοποιημένες εντολές πώλησης με αποτέλεσμα ο S&P 500 να κλείσει στις 2.644,22 μονάδες με απώλειες 4,27% και ο Nasdaq να χάσει 3,78%, κλείνοντας στις 6,967,53 μονάδες.

Ενδεικτική της μεταβλητότητας ήταν η κίνηση του περίφημου VIX, του δείκτη «φόβου» της αμερικανικής αγοράς μετοχών, ο οποίος εκτινάχθηκε μέσα στη συνεδρίαση από τις 13,47 μονάδες έως τις 35,73 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 106,41%.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η τιμή του δείκτη VIX αυξάνεται όταν οι επενδυτές ανησυχούν για τη μελλοντική μεταβλητότητα της αγοράς και κάθε μεταβολή πάνω από το 25 δείχνει πως είμαστε σε κρίση εμπιστοσύνης.

Το sell-off ακολουθεί την αναζωπύρωση των ανησυχιών για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σύντομα στην επόμενη αύξηση των επιτοκίων και ενδεχομένως να επιλέξει να ακολουθήσει φέτος μία πιο επιθετική προσέγγιση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!