ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για 250.000 ευρώ απειλούν να «κατεβάσουν» τα e-banking των τραπεζών

Για 250.000 ευρώ απειλούν να «κατεβάσουν» τα e-banking των τραπεζών
Getty images/Ideal Images

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece το ποσό που απαίτησαν οι χάκερς της ομάδας Armanda Collective, φτάνει μέχρι τις 17.000 ευρώ από μία τράπεζα και 250.000 ευρώ (700 bitcoins συνολικά). 

Από το μεσημέρι διεξάγεται διευρυμένη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον κ. Γιώργο Πάσχα, Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών, με εκπροσώπους ασφάλειας των πιστωτικών ιδρυμάτων, των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ υπό τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και άλλων Αρχών.

Η ομάδα χάκερ της Armanda Collective στέλνει εκβιαστικά email τα οποία συνοδεύονται από επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) οι οποίες «χτυπάνε» υπολογιστές ή υπηρεσίες που παρέχονται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες. Η κυριότερη μορφή των επιθέσεων αυτών χρησιμοποιεί πολλαπλές επιθέσεις μέσω άλλων θυμάτων ή και θυτών και είναι γνωστή σαν κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial-of-service attack, DDoS attack).

Έτσι οι χρήστες των e-banking υπηρεσιών των τραπεζών προσπαθούσαν να μπουν στους λογαριασμούς τους για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, αλλά έπεφταν πάνω σε... τοίχο.

Με οργανωμένη στρατηγική διαχείρισης...ηλεκτρονικών κρίσεων αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες την απειλή. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής ασφάλειάς τους, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλες υπηρεσίες, "αντέκρουσαν" τις επιθέσεις, οι οποίες δεν έχουν στόχο να πάρουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πελατών ή προσωπικών δεδομένων, ώστε να κάνουν μεταφορές χρημάτων, αλλά κάνουν πολλαπλά χτυπήματα για να "κατεβάσουν" τις υπηρεσίες e-banking.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ