Δεν ανησυχεί για την τρικυμία στις αγορές η Fed
Πηγή: Reuters

Τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την αναταραχή που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις αγορές.

Οι πρόσφατες διακυμάνσεις δεν αναμένεται ότι θα επηρεάσουν τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης Ουίλιαμ Ντάντλεϊ. Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι προοπτικές δεν έχουν αλλάξει επειδή μπορεί οι αγορές να βρίσκονται σήμερα σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με πέρσι.

Τις απόψεις αυτές του Ντάντλεϊ φαίνεται ότι συμμερίζονται και άλλα στελέχη της κεντρικής τράπεζας τα οποία δηλώνουν ότι η διόρθωση των τιμών δεν τους προκάλεσε έκπληξη.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Fed στην πολιτεία του Κάνσας Ρόμπερτ Κάπλαν, οι διορθώσεις αποτελούν υγιή εξέλιξη για την αγορά. Ο ίδιος δεν θεωρεί πως η πρόσφατη αναταραχή θα επηρεάσει τα οικονομικά θεμελιώδη ή τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τα στελέχη αυτά εκτιμούν ότι ανησυχία θα αρχίσει να δημιουργείται εάν καταγραφεί νέα ισχυρή πτώση χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ανάκαμψη στις τιμές. Επίσης ανησυχία προκάλεσε η πολύ μεγάλη πτώση που εκδηλώθηκε ξαφνικά μέσα σε διάστημα μιας ώρας στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής. Προς το παρόν όμως λένε ότι η ρευστότητα στην αγορά εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα κι αυτό

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!