ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιθώριο 48 ημερών στην Exin για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Περιθώριο 48 ημερών στην Exin για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής
EUROKINISSI

Περιθώριο 48 ημερών έχει η Exin Financial Services Holdings προκειμένου να ολοκληρώσει τις αιτήσεις που εκκρεμούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε η Εθνική Τράπεζα κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Exin θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής έως τις 28 Μαρτίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η συμφωνία ακυρώνεται.

Η ανακοίνωση της Εθνικής αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια ανακοίνωσής μας της 8ης Φεβρουαρίου 2018 και κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της από τη Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς Μετοχών με την Exin Financial Services Holdings BV (“Exin”) για την πώληση του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων (η «Συναλλαγή») λήγουν στις 28 Μαρτίου 2018.

»Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΤΕ από την Exin, η διαδικασία ολοκλήρωσης της επίσημης αίτησης στην Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομοίως, βρίσκεται σε εξέλιξη η οριστικοποίηση της αίτησης στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ