Νευρικότητα στις αγορές για τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed
Πηγή: Reuters

Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο στο Τόκιο, στον απόηχο της χθεσινής πτώσης στη Wall Street.

Διαβάστε επίσης

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση -1,44%, χάνοντας 321,62 μονάδες για να κλείσει στις 22.068,24 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση -1,23 ή 22,10 μονάδες και έκλεισε στις 1.768,24 μονάδες.

H Wall Street υποχώρησε χθες με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές για περισσότερες από τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός της φετινής χρονιάς.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 299,24 μονάδες (-1,16%) και έκλεισε στις 25.410,03 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έπεσε στις 7.330,35 μονάδες, χάνοντας 91,11 μονάδες ή -1,23%. Ο δείκτης Standard & Poor's 500 που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης έκλεισε στις 2.744,28 μονάδερς, μειωμένος κατά 35,32 μονάδες ή -1,27%.

Μιλώντας σε μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ο νέος πρόεδρος της Fed εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία δηλώνοντας ότι οι δικές τους προβλέψεις σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη βελτιώθηκαν από τον Δεκέμβριο, χάρη κυρίως στη φορολογική μεταρρύθμιση που υιοθέτησε η κυβέρνηση.

Ο Τζερόμ Πάουελ έδειξε έτοιμος να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και κατά κάποιους αναλυτές εμφανίστηκε ανοιχτός και για μια τέταρτη αύξηση των επιτοκίων φέτος.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου άφησε η Fed

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η ΕΚΤ

Ο «Αϊνστάιν» της Γουόλ Στριτ: Ο πιο πολυφωτογραφημένος επενδυτής του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

Μειώνονται οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα