ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική γνώμη από την Κομισιόν για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ

Θετική γνώμη από την Κομισιόν για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ

Την εκτίμηση ότι τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιόλογης που σχετίζονται με τους πλειστηριασμούς και το Ελληνικό έχουν εκπληρωθεί εμπεριέχει η επικαιροποιημένη έκθεση συμμόρφωσης που εστάλη σήμερα από την Κομισιόν στα μέλη του EuroWorking Group, όπου διατυπώνεται θετική γνώμη για την εκταμίευση της υπό- δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εισήγηση κάνει λόγο για επαρκή πρόοδο στο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάτι που επιτρέπει, όπως αναφέρεται από τους θεσμούς να το θεωρήσουν ως ολοκληρωμένο.

«Για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος η οποία επιτρέπει στους θεσμούς να αποφανθούν ότι το προαπαιτούμενο έχει ολοκληρωθεί», αναφέρεται σχετικά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η έκθεση της Κομισιόν εστάλη εν όψει της συνεδρίασης του EuroWorking Group που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα και αφορά στην Ελλάδα και κυρίως στις τεχνικές ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως με βάση και την έκθεση των θεσμών η δόση εγκρίνεται σήμερα και πρέπει η εκταμίευση να αναμένεται στα μέσα Μαρτίου από τον ESM, μετά και από μια διαδικασία ενημέρωσης σε κοινοβούλια κρατών της Ευρωζώνης, η οποία θα προηγηθεί.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ