ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην 14 Μαρτίου θα εκδοθεί το ετήσιο έντοκο γραμμάτιο

Στην 14 Μαρτίου θα εκδοθεί το ετήσιο έντοκο γραμμάτιο
Reuters

Στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων δωδεκάμηνης διάρκειας, ύψους 625 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την προσεχή Τετάρτη 14 Μαρτίου. Μαζί με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές το συνολικό ποσό της έκδοσης αναμένεται να ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.

Το έντοκο θα φέρει ένα επιτόκιο μεταξύ 1,5% και 1,6% και θα προσδώσει πρόσθετη ρευστότητα στην καμπύλη αποδόσεων του ελληνικού χρέους. Η τελευταία φορά που το Ελληνικό Δημόσιο είχε εκδώσει ετήσια έντοκα γραμμάτια ήταν τον Απρίλιο του 2010 και αυτά εκδόθηκαν με απόδοση 4,85%.

Με τη συγκεκριμένη έκδοση ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους επιδιώκει να καταστήσει εκείνους τους επενδυτές που τοποθετούνται σε έντοκα γραμμάτια για περισσότερο διάστημα κατόχους των εν λόγω τίτλων.

Το ετήσιο έντοκο γραμμάτιο θα αντικαταστήσει τις εκδόσεις των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που διενεργούσε ο ΟΔΔΗΧ από το 2014.Έτσι, θα περάσει το σήμα στην αγορά πως οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδος είναι περιορισμένες και πως ήδη η χώρα προετοιμάζεται για τη μετά το Μνημόνιο εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ