ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες ημερομηνίες ενεργοποίησης του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Οι νέες ημερομηνίες ενεργοποίησης του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»
EUROKINISSI

Το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» εξέθεσε την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας με την κυβέρνηση να ζητεί δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες για το φιάσκο του στησίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποδέχεται τις αιτήσεις συμμετοχής των νοικοκυριών, να παγώνει το πρόγραμμα για επτά ημέρες και να ανακοινώνει νέες ημερομηνίες ενεργοποίησής του.

Ο Γιώργος Σταθάκης, πέραν της συγγνώμης, έσπευσε να δεσμευτεί ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να «παγώσει» τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και να υιοθετήσει πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για σταδιακή ενεργοποίηση του προγράμματος ανά ομάδα περιφερειών της χώρας. Με βάση τον οδηγό της δράσης, κάθε περιφέρεια έχει τον δικό της προϋπολογισμό και ως εκ τούτου ο βασικός κανόνας για τη χρηματοδότηση των προτάσεων, που είναι με βάση τη σειρά προτεραιότητας κατά την υποβολή αιτήσεων, θα τηρείται ανά περιοχή της χώρας και μέχρι την εξάντληση των αντίστοιχων κονδυλίων.

Έτσι, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 8 π.μ., θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν τις κατοικίες των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Τη Δευτέρα 26 του μηνός ενεργοποιείται η διαδικασία για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης. Τη Δευτέρα 2 Απριλίου ανοίγει η πύλη για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ