ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ασανσέρ» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

«Ασανσέρ» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Reuters

Οι τρεις μεγάλες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη διευθέτηση του χρέους, τα stress tests και τη μεταμνημονιακή εποπτεία δεν επιτρέπουν στα ελληνικά ομόλογα και στις ελληνικές μετοχές να σταθεροποιηθούν σε καλά επίπεδα τιμών.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινήθηκαν χθες υψηλότερα, με το δεκαετές χρεόγραφο να ανέρχεται στο 4,25%, από 4,15% τη Τετάρτη. Στο πενταετές χρεόγραφο η απόδοση ανήλθε στο 3,56%, από 3,4%, η απόδοση του επταετούς ομολόγου διαπραγματεύθηκε στο 3,91% από 3,80% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ στο 15ετές διαμορφώθηκε στο 4,6% από 4,5% στη προχθεσινή συνεδρίαση.

Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, ανήλθε από τις 351 μονάδες βάσης στις 365 μονάδες βάσης.

Αυτή η μεταβλητότητα τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στη χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται να διαρκέσει μέχρι να αποκρυσταλλωθούν οι αποφάσεις για το χρέος, να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και να ανακοινωθούν τα τεστ αντοχής των τραπεζών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ