Πτώση της τιμής του bitcoin
Η τιμή του bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 7.000 δολάρια την Τετάρτη, εν μέσω γενικότερης πτώσης αρκετών σημαντικών ψηφιακών νομισμάτων. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, με βάση την αγοραία αξία του, μειώθηκε κατά 8% έως τα 6.782,64 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο CoinDesk, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.
Ο Μάτι Γκρίνσπαν, υψηλόβαθμος αναλυτής αγοράς στην εταιρεία e Toro, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή συνδέεται λιγότερο με τους πρόσφατους φόβους ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου και περισσότερο με την αποτίμηση από τους χρηματιστές των στοιχείων ενεργητικού που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Η Κίνα ανακοίνωσε νέους δασμούς σε 106 αμερικανικά προϊόντα, μία κίνηση που κλόνισε τους επενδυτές και ενέτεινε τους φόβους ενός εμπορικού πολέμου. Τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, που είναι αποκεντρωμένα και δεν στηρίζονται από κυβερνήσεις, είναι υπερβολικά ευμετάβλητα στοιχεία ενεργητικού.
Ο Τσαρλς Χέιτερ, διευθύνων σύμβουλος της CryptoCompare δήλωσε ότι οι επενδυτές μετακινούνταν πιθανόν σε ασφαλέστερες επενδύσεις, καθώς ενισχύονταν οι ανησυχίες για τον προστατευτισμό. Το bitcoin υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση του στο πρώτο τρίμηνο έτους φέτος, με την τιμή του να κάνει βουτιά 48%, ενώ τον Δεκέμβριο είχε φθάσει στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 20.000 δολαρίων.
Πάρος: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Άσπρο Χωριό προς Δρυό
14:26
Ρέθυμνο: Τρομακτικές εικόνες - Στύλος της ΔΕΗ κόπηκε και αιωρείται φλεγόμενος πάνω από δρόμο
14:20
Δεν είμαι σωματοφύλακας του έργου του πατέρα μου: Αιχμή Έρης Ρίτσου με αφορμή το «Γιάννη τον φονιά»
14:11
Νέα πυρκαγιά στο Ρέθυμνο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων περιοχών
14:00