ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο αποφασίζει το ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΣΦΑ

Αύριο αποφασίζει το ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΣΦΑ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

«Σήμα» για τις επόμενες ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να στείλει η αυριανή απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ επί των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υπέβαλαν χθες οι μνηστήρες για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κοινοπραξίες των εταιρειών που διεκδικούν τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου κατέθεσαν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τους φακέλους με τα υψηλότερα τιμήματα σε σχέση με εκείνα που έδωσαν στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεκδικητές κλήθηκαν ουσιαστικά να προσφέρουν περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ. Κι αυτό καθώς, όπως αναφέρουν πηγές, στη διαδικασία της 29ης Μαρτίου τα τιμήματα των διεκδικητών κινήθηκαν στα επίπεδα μεταξύ των 420 και 450 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα σενάρια που δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει το ΤΑΙΠΕΔ είναι να πάει και σε τρίτο γύρο προσφορών, καλώντας την εταιρεία με το υψηλότερο τίμημα να δώσει και νέο, ακόμη πιο βελτιωμένο.

Όλα θα κριθούν αύριο Παρασκευή, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα αξιολογήσει τους φακέλους των δύο κοινοπραξιών. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σχήμα απαρτίζεται από τις εταιρείες Snam (Ιταλία και επικεφαλής), Fluxys (Βέλγιο) και Enagas (Ισπανία) και η δεύτερη κοινοπραξία αποτελείται από τις εταιρείες Reganosa (Διαχειριστής της περιοχής της Γαλικίας στην Ισπανία), Transgaz (Ρουμανία) και EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ