Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα διευθέτηση μετά το τέλος του προγράμματος
Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα διευθέτηση με τους εταίρους και πιστωτές της στην ευρωζώνη, αφού τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης την 20ή Αυγούστου, για να εξασφαλιστεί ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και ότι η δημοσιονομική πειθαρχία θα τηρηθεί, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.
«Θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε μια διευθέτηση μετά το πρόγραμμα, η οποία θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής, τα επόμενα χρόνια, των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί, καθώς και τη συνέχιση της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής -- η οποία όμως δεν θα είναι ένα μεταμφιεσμένο νέο πρόγραμμα» αναμένεται να δηλώσει ο κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που θα εκφωνήσει αργότερα σήμερα στο Peterson Institute of International Affairs στην Ουάσινγκτον.
Όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο, θα ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη δημοσιονομική της πολιτική και θα υπόκειται σε λιγότερο λεπτομερή αξιολόγηση σε ετήσια βάση, τη λεγόμενη επιτήρηση μετά το πρόγραμμα.
Emirates: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από Ντουμπάι
09:31
Norbert Niederkofler: Η ανάδειξη νέων ταλέντων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της γαστρονομίας
09:30
Πληροφορίες ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράν: Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
09:19
Νέες εκρήξεις στην Τεχεράνη: «Χτυπήσαμε με πάνω από 80 μαχητικά» λέει το Ισραήλ - Πληροφορίες ότι ο Τραμπ εξετάζει σενάριο χερσαίας επέμβασης
09:17