ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκταμίευση 2 δις την επόμενη εβδομάδα "βλέπουν" οι Βρυξέλλες

Εκταμίευση 2 δις την επόμενη εβδομάδα "βλέπουν" οι Βρυξέλλες
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται σε συνάντηση με τους Θεσμούς EUROKINISSI

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την αναβολή του σημερινού Euro Working Group ευρωπαίοι αξιωματούχοι με δεδομένο τον μεγάλο όγκο των προαπαιτούμενων, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης εξελίσσονται ομαλά.

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες σε σχέση με το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων οι οποίες δεν επιτρέπουν την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις άμεσα.

Ωστόσο, από τις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα για την αξιολόγηση των Θεσμών, δεν είναι ποσοτικό, ούτε έχει να κάνει με τον αριθμό των προαπαιτούμενων, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί αν αυτά που υιοθετήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας και δεν θα χρειαστούν εκ των υστέρων διορθωτικές παρεμβάσεις.

Πάντως όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη πηγές από τις Βρυξέλλες, στόχος είναι να αποφασιστεί η εκταμίευση της υποδόσης το συντομότερο -ενδεχομένως και την επόμενη βδομάδα- ώστε οι δύο πλευρές να ρίξουν στη συνέχεια το βάρος τους στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, που πρέπει να συμφωνηθεί και να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ