Πετρόπουλος για συντάξεις: Τον Δεκέμβριο θα γίνουν γνωστά τα ποσά
Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Δεν είπα ότι θα επέλθει μείωση. Είπα ότι από το σύστημα προκύπτει μείωση. Τον Δεκέμβριο θα ξέρει κανείς προσωποποιημένα πόσα θα παίρνει». Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος σχετικά με τη χθεσινή του δήλωση ότι οι συντάξεις θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

«Από 600 ευρώ και πάνω θα δουν βελτιώσεις», σημειώνει ο υφυπουργός, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Πετρόπουλος έδωσε διευκρινήσεις για το πώς και πότε θα γίνουν, σημειώνοντας όμως πως η προοπτική των αντίμετρων για να εξισορροπηθεί η απώλεια για τα νοικοκυριά, είναι ορατή.

«Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας. Έχουμε ένα μέρος συνταξιούχων που μπορεί να υποστούν μείωση. Έχουμε ένα 20% των συνταξιούχων που θα δει αυξήσεις. Και είναι και ένα ποσοστό που θα έχει μείωση από 0-18% της σύνταξης», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: 

Εμείς θα το διαχειριστούμε ώστε να μην έχουμε μειώσεις. Έχουμε πλεονάσματα. Συνεπώς έχουμε το περιθώριο να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες. Όταν θα έχουμε τα πλήρη νούμερα, εκεί θα παρέμβουμε. Θα τα συζητήσουμε και με τα κλιμάκια. Η συζήτηση θα γίνει τον Νοέμβριο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης