Η τραπεζική ενοποίηση στο επίκεντρο του Ecofin
Η τραπεζική ενοποίηση και οι αλλαγές στον τομέα της φορολογίας θα απασχολήσουν τις σημερινές εργασίες του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα κληθούν να εγκρίνουν μέτρα που αποσκοπούν να περιορίσουν τους κινδύνους στον τραπεζικό τομέα, ενισχύοντας τους κανόνες για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Επίσης, θα αξιολογήσουν εμπεριστατωμένες επισκοπήσεις των μακροοικονομικών ανισορροπιών και θα συζητήσουν για τις προβλέψεις των συνδεόμενων με τη δημογραφική γήρανση δαπανών στα κράτη μέλη.
Το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει μέτρα για την ενίσχυση της διοικητικής συνεργασίας στον τομέα του ΦΠΑ. Μπορεί επίσης να κληθεί να συμφωνήσει σχετικά με δύο άλλες προτάσεις για τον ΦΠΑ: για μειωμένους συντελεστές για τις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις και για μια προαιρετική αντιστροφή της ευθύνης για την πρόληψη της απάτης.
Το Ecofin αναμένεται επίσης να εγκρίνει οδηγίες που θα καταστήσουν μόνιμο τον ελάχιστο κανονικό συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα, και θα ενισχύσουν τη διαφάνεια όσον αφορά τους φοροτεχνικούς μεσολαβητές.
Τέλος, οι υπουργοί αναμένεται να προβούν σε προσαρμογές του ενωσιακού καταλόγου των μη συνεργάσιμων περιοχών δικαιοδοσίας σε φορολογικά θέματα και να εγκρίνουν μια τυποποιημένη διάταξη για τη φορολόγηση η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στις συμφωνίες με τρίτες χώρες.
Μύκονος: Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι στην Πολεοδομία - Ειδικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί
08:51
Ο Εντ Σίραν παραδέχεται «λάθη» για την απομάκρυνση του Macklemore λόγω φιλοπαλαιστινιακών δηλώσεων
08:50
Ποια μέτρα φέρνει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση και τη στήριξη των νοικοκυριών
08:41
Γερμανικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1917 διαρρέει ακόμη TNT στον βυθό
08:30