ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ιταλία στο επίκεντρο της Συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι

Η Ιταλία στο επίκεντρο της Συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι
OECD

Ξεκινούν σήμερα στο Παρίσι οι εργασίες της ετήσιας υπουργικής συνόδου του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Σήμερα θα διεξαχθεί το Φόρουμ του Οργανισμού και αύριο η υπουργική σύνοδος του ΟΟΣΑ που θα φέρουν σε επαφή υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους διεθνείς εμπειρογνώμονες και σημαντικούς παράγοντες από τον ακαδημαϊκό κόσμο, των κόσμο των επιχειρήσεων και την κοινωνία των πολιτών.

Στο επίκεντρο της εφετινής συνόδου αναμένεται να βρεθεί η Ιταλία και οι εξελίξεις στη χώρα. Μάλιστα σήμερα θα διεξαχθεί σεμινάριο στις 11 ώρα Ελλάδος στην έδρα του ΟΟΣΑ με θέμα τον λαϊκισμό και την οικονομική παγκοσμιοποίηση.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται στο σεμινάριο είναι το πώς ένα σύστημα διεθνούς συνεργασίας που αναπτύχθηκε στον 20ο αιώνα μπορεί να προσαρμοστεί στις πραγματικότητες του 21ου αιώνα, εξασφαλίζοντας την «κοινωνική άδεια λειτουργίας» που απαιτείται για την επίτευξη των πολιτικών και κοινωνικών στόχων.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύα Καϊλή και ο γαλλικής καταγωγής, Βρετανός οικονομολόγος και πρώην οικονομικός σύμβουλος του Μανούελ Μπαρόζο, Φιλίπ Λεγκρέν.

Αύριο ο ΟΟΣΑ θα δημοσιοποιήσει την έκθεση του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές στην οποία θα διατυπώνει και τις συστάσεις του για τα κράτη μέλη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ