ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Δραγάτσης ανέλαβε να ξεμπλέξει το «κουβάρι» της υπόθεσης Folli Follie

Ο Γιάννης Δραγάτσης ανέλαβε να ξεμπλέξει το «κουβάρι» της υπόθεσης Folli Follie
Facebook

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ανέλαβε να διερευνήσει το σκάνδαλο της Folli Follie, με το αντικείμενο της έρευνας του να ξεπερνά τα καταγγελλόμενα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να εκτείνεται σε όλο το εύρος της υπόθεσης.

Στην οικογένεια Κουτσολιούτσου αποδίδονται συγκεκριμένες ευθύνες, καθώς από τις αρχές Μαΐου οπότε το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management (QCM) διατύπωσε τις γνωστές του επιφυλάξεις για το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων και των πραγματικών πωλήσεων της Folli Follie, κρατάει τους πάντες στο σκοτάδι μη έχοντας παράσχει οποιαδήποτε επαρκή διευκρίνιση για τα επίμαχα ζητήματα.

Αλλά και η ολιγωρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το γεγονός ότι από τον πρόεδρο της επιτροπής Χαράλαμπο Γκότση και τον αντιπρόεδρο της Αρχής Ξενοφώντα Αυλωνίτη δόθηκε άπλετος χρόνος στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ασκήθηκε ελάχιστη πίεση όταν η αγορά ζητούσε επίμονα εξηγήσεις για τα «θολά» οικονομικά στοιχεία της Folli Follie, είναι κάτι που δείχνει το πόσο ανεπαρκής είναι η εποπτεία και πόσο ανυπεράσπιστοι είναι οι επενδυτές.

Πλέον, οι επενδυτές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην εισαγγελική διερεύνηση, η οποία δεν αποκλείεται να επεκταθεί, εφόσον ο εισαγγελέας ζητήσει από την Αρχή για το ξέπλυμα να διερευνήσει τα καταγγελόμενα.

Αρχικά το βάρος θα πέσει στην τεκμηρίωση των στοιχείων για το ύψος των διαθεσίμων της Folli Follie και το ύψος των συνολικών της πωλήσεων.

Αυτό που αποτελεί «μαύρο κουτί» είναι οι δραστηριότητες της εισηγμένης στην Ασία, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που προέρχονται από το Χόνγκ Κόνγκ αμφισβητούνται ευθέως από όσους έχουν την ελάχιστη γνώση των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ