Μυλωνάς: Επιτακτική η ανάγκη αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα

Αποφασισμένος να αφήσει πίσω τα βάρη του παρελθόντος και να προχωρήσει στις αλλαγές που επιτακτικά χρειάζεται η Εθνική Τράπεζα, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» τη διαφάνεια εμφανίσθηκε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας έχει ως στόχο να την καταστήσει ως πρώτη επιλογή των Ελλήνων και προτιμητέο συνεργάτη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην εγχώρια αγορά. Στο πλαίσιο αυτό είπε πως βασική προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ενός υποδείγματος υπεύθυνης τραπεζικής και πως τώρα είναι η στιγμή να λυθούν όλα τα ζητήματα και να οικοδομηθεί ένας ισχυρός οργανισμός για το μέλλον.

«Τώρα είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας τα βάρη του παρελθόντος. Να χτίσουμε ένα ισχυρό οργανισμό. Το να πάμε μπροστά είναι μονόδρομος, το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά και η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική. Ασπίδας μας η διαφάνεια», είπε.

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις θυγατρικές εταιρίες της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής οποιαδήποτε λύση και να προκριθεί η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίζει να την στηρίζει μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ (λογαριασμό επικούρησης προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε για επίλυση του θέματος με θάρρος και εύλογους συμβιβασμούς και διάλογο όλων των πλευρών.

Αναφερόμενος γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα είπε ότι παρατηρείται σημαντική πρόοδος δίνοντας έμφαση στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στις ενδείξεις για αυξημένες χορηγήσεις νέων δανείων στον επιχειρηματικό τομέα και στην επιτυχή υιοθέτηση των νέων λογιστικών προτύπων

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Κώστας Μιχαηλίδης, καλωσόρισε τον Παύλο Μυλωνά επισημαίνοντας ότι διαθέτει ήθος, ακεραιότητα, γνώση και εμπειρία για το ταξίδι μετασχηματισμού που ξεκινά η Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα θα γίνει κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Δεσμεύτηκε ότι η Εθνική Τράπεζα θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική ευκαιρία ως χώρα που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 11 μέλη εκ των οποίων 4 νέα, έχει ως εξής:

 1. κ. Κώστας Μιχαηλίδης
 2. κ. Παύλος Μυλωνάς
 3. κ. Δημήτριος Δημόπουλος
 4. κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου
 5. κ. Claude Piret ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
 1. κ. Χαράλαμπος Μάκκας ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
 1. κ. Eva Cederbalk ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
 1. κ. Andrew McIntyre ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
 1. κ. John McCormick ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
 1. κ. Ιωάννης Ζωγραφάκης
 2. κ. Περικλής Δρούγκας– ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής

Σταθερότητας σύμφωνα με το ν.3864/2010

Διαβάστε επίσης