ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επεισόδια στην υπόθεση της Folli Follie

Νέα επεισόδια στην υπόθεση της Folli Follie
EUROKINISSI

Νέα επεισόδια στην υπόθεση της Folli Follie ακολουθούν μετά τα υψηλά πρόστιμα ύψους 4 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία καθώς και σε στελέχη της διοίκησης.

Η υπόθεση της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που κλονίζει την αγορά από τις αρχές Μαΐου, όταν το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο QCM εξέδωσε αρνητική έκθεση για τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie και τα σημεία πώλησης, έχει μπροστά της και άλλους κύκλους επεισοδίων:

Ο πρώτος αφορά τους ελέγχους που διεξάγουν αυτήν την περίοδο στην FFG οι εταιρείες Ernst & Young και Alvarez & Marsal. H δραστηριότητα της πρώτης αφορά τον έλεγχο οικονομικών μεγεθών του ισολογισμού της, όπως ταμειακά διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα, εμπορικές απαιτήσεις και άλλες υποχρεώσεις, καθώς και άλλα στοιχεία του ενεργητικού της. Οι έλεγχοι της δεύτερης εταιρείας αφορούν δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (forensic evaluation). Οι πληροφορίες θέλουν οι έλεγχοι, που σημειωτέον αφορούν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2017, να ολοκληρώνονται εντός του Αυγούστου.

Ο δεύτερος που θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο είναι η εκδίκαση της αίτησης της Folli Follie για δικαστική προστασία από τους πιστωτές της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 12 Σεπτεμβρίου και της επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η κίνηση αυτή της διοίκησης της εταιρείας, η οποία πέτυχε και πήρε προσωρινή προστασία, αιφνιδίασε τις τράπεζες, την πλειονότητα των μετόχων και πιστωτών της, ακόμη και τη Fosun, η οποία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της FFG και δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση.

O τρίτος κύκλος των επεισοδίων της υπόθεσης αφορά στις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν ομολογιούχοι και μικρομέτοχοι. Τη δικαστική οδό επέλεξε και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, η οποία την περασμένη εβδομάδα αιτιολόγησε την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

Ο τέταρτος κύκλος αφορά στην εισαγγελική έρευνα που ήδη διεξάγεται από τον οικονομικός εισαγγελέα Γ. Δραγάτση. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών και ανακριτών επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την καταστρατήγηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, την εσωτερική πληροφόρηση, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη φοροδιαφυγή κ.λπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ