Έρχονται προσλήψεις εποχικού προσωπικού σ' όλη τη χώρα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε δήμους σε όλη τη χώρα αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για προσωπικό το οποίο θα απασχοληθεί σε προγράμματα άθλησης και παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς των ΟΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός όσων θα προσληφθούν θα φτάσει περίπου τους 1.800, οι θέσεις των οποίων αναμένεται να προκηρυχθούν τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, σχεδόν 1.000 συμβασιούχους προτίθενται να προσλάβουν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», οι δήμοι για την κάλυψη αναγκών στους παιδικούς σταθμούς. Επειτα από αίτημα 48 δήμων της χώρας, η πρόσληψη 967 εποχικών υπαλλήλων εξετάζεται ήδη από το ΑΣΕΠ.

Ύστερα από έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής θα αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά και οι προκηρύξεις που θα αφορούν καθέναν από τους 48 δήμους ξεχωριστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, βοηθοί βρεφοκόμοι, καθαριστές, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, ψυχολόγοι, καθώς και κοινωνικοί λειτουργοί.

Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, ο χρόνος ανεργίας, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της εκάστοτε θέσης και η οικογενειακή κατάσταση κάθε υποψηφίου – παντρεμένος, πολύτεκνος, μονογονεϊκή οικογένεια, μέλος οικογένειας ΑμεΑ, γονέας ανήλικων τέκνων – είναι τα βασικά κριτήρια πρόσληψης για τους παιδικούς σταθμούς.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση που θα υποβάλουν στον εκάστοτε δήμο όπου εδρεύουν οι παιδικοί σταθμοί επιλογής τους να καταθέσουν φωτοαντίγραφα του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και του τίτλου σπουδών που απαιτείται ανάλογα με τη θέση για την οποία θα υποβάλουν υποψηφιότητα.

Τέλος, θα πρέπει να υποβάλουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αλλά και τη βεβαίωση ανεργίας – όπου αυτή υπάρχει – από τον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!