Σίριαλ δίχως τέλος η υπόθεση της Folli Follie
Πηγή: facebook

Πολλοί θεωρούν πως η διεξαγωγή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Folli Follie στις 10 Σεπτεμβρίου θα αποβεί άκαρπη, καθώς δεν φαίνεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι εν εξελίξει έλεγχοι της Alvarez and Marsal για τη δικανική αξιολόγηση των πλέον πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών της Folli Follie Group, αλλά και οι έλεγχοι της Ernst and Young για τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση του 2017. 

Χωρίς τα στοιχεία από αυτούς τους ελέγχους δεν θα είναι εφικτό να αναμορφωθεί ο ισολογισμός της Folli Follie, που αποτελεί και το βασικό θέμα της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, στις 12 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή της Folli Follie στο πτωχευτικό κώδικα προκειμένου να πετύχει πλήρη προστασία από τις απαιτήσεις πιστωτών της. Η προαναφερόμενη καθυστέρηση στην αναμόρφωση του ισολογισμού της Folli Follie δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα εμπόδια στη λήψη δικαστικής απόφασης κι αυτό επειδή η Deloitte που έχει προσληφθεί από τη FF δεν θα έχει τα επαρκή στοιχεία προκειμένου να παρουσιάσει στο δικαστήριο ορθό σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Αλλά και οι ομαδικές αγωγές από ομολογιούχους της Folli Follie δύσκολα θα έχουν τύχη, τουλάχιστον άμεσα, όσο το παραπάνω θέμα μένει ανοικτό.

Την ίδια στιγμή η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Folli Follie βρίσκει εμπόδια στο γεγονός ότι τα στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την ΕΛΤΕ δεν παράγονται με ταχείς ρυθμούς. Οι εισαγγελείς χρειάζονται στοιχεία στη διερεύνηση των θεμάτων που αφορούν την καταστρατήγηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, την εσωτερική πληροφόρηση, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη φοροδιαφυγή. Η δε δρομολόγηση των δικαστικών ερευνών εξαρτάται, σύμφωνα με πηγές, από τη συγκέντρωση των προαναφερόμενων ευρημάτων.

Έτσι, κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πότε θα κλείσει ο φάκελος της Folli Follie, ποιο θα είναι τελικά το ύψος της ζημιάς, με τι κεφάλαια θα αποζημιωθούν οι πιστωτές της εταιρείας και τι ποινές θα επιβληθούν στην οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Παράλληλα η Folli Follie ανακοίνωσε σήμερα προς το Χρηματιστήριο Αθηνών ότι τοποθετεί Διευθυντή Αναδιάρθρωσης, σε μια προσπάθεια να καταδείξει πως η εταιρική δομή του ομίλου θα αλλάξει. Στην επιστολή της Folli Follie προς το Χρηματιστήριο αναφέρονται τα εξής:

«Η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρία ανακοινώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία συμβούλων SYNERGON Partners σε θέματα οικονομικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης. Για αυτό το σκοπό η SYNERGON PARTNERS θα διαθέσει τις υπηρεσίες του κ. Δημητρίου Κουβάτσου, ο οποίος ορίζεται Διευθυντής Αναδιάρθρωσης, Chief Restructuring Officer (CRO) του Ομίλου FF Group.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο κ. Κουβάτσος διετέλεσε ανώτερο στέλεχος σε εταιρείες όπως Hewlett Packard, OTE, PepsiCo με εξειδίκευση σε θέματα εξαγορών, στρατηγικού σχεδιασμού και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων έχει ασκήσει καθήκοντα Διευθυντή Αναδιάρθρωσης στον Όμιλο Μαΐλλη και στην εταιρεία τροφίμων Κατσέλης.

Ο κ. Κουβάτσος σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου.

O Διευθυντής Αναδιάρθρωσης θα συνεργάζεται στενά με το Διοικητικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Ελέγχου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και το σύνολο των στελεχών του Ομίλου για την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ομίλου».

Διαβάστε επίσης