ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός μείωσης των κενών θέσεων εργασίας

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός μείωσης των κενών θέσεων εργασίας
EUROKINISSI

Αισθητή επιβράδυνση κατέγραψε ο ρυθμός μείωσης των κενών θέσεων εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σημείωσε μείωση 1,1%, ήτοι οι κενές θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εξαιρουμένου του πρωτογενή τομέα και των δραστηριοτήτων των νοικοκυριών, ανήλθαν σε 14.466 από 14.630 πέρυσι.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2018 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας είχε σημειώσει πτώση 23,1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017 και είχε περιοριστεί από τις 18.666 κενές θέσεις στις 14.351.

Κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα (σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών), για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε, από φορέα κοινωνικής ασφάλισης, από εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση, από προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές, καθώς και οι εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ