Ανοίγει βηματισμό η κυβέρνηση στην υλοποίηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών
Με ταχείς ρυθμούς τρέχει η κυβέρνηση την νομοθέτηση μέτρων που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ και στόχος είναι να έχουν όλα ψηφιστεί έως το τέλος του Νοεμβρίου.
Η κατάθεση της τροπολογίας για τον επανακαθορισμό των προθεσμιών, αναφορικά με τη εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2018, που θα σημάνει την ίδια στιγμή και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποτέλεσε χθες το πρώτο βήμα αυτού του σχεδιασμού.
Στο επόμενο διάστημα:
- Θα εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ενστόλους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, αλλά και στους γιατρούς του ΕΣΥ.
- Θα ακολουθήσει νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019.
- Θα ακολουθήσει νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, για τη μείωση των εισφορών για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς, για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 1% για το 2019.
- Θα νομοθετηθεί η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες.
- Θα παρουσιασθεί η ρύθμιση για την επιδότηση ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ τον μήνα, που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.
PHOTO 1 / 12
Photo 1/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 2/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 3/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 4/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 5/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 6/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 7/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 8/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 9/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 10/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 11/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 12/12
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτή είναι η νέα διοίκηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας
16:36
ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμος στο Ιράν: Επίθεση στη συνεδρίαση που αποφασίζει για τον διάδοχο του Χαμενεΐ (vid)
16:28
ΑΓΟΡΕΣ
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών – Επιμένουν οι απώλειες άνω του 5%
16:27
ΕΛΛΑΔΑ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γεωργιανό που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
16:11
ΕΛΛΑΔΑ