ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερούν οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Καθυστερούν οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Χωρίς απόφαση για το θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Έτσι, για μια ακόμα φόρα, δόθηκε παράταση στη λήψη των οριστικών αποφάσεων και ειδικότερα στο εάν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της κινεζικής Gongbao για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Με δεδομένο ότι έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες από την υποβολή της προσφοράς από την Gongbao, όπως όλα δείχνουν η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εξετάζει ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους και ζητεί τις εγγυήσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην ασφαλιστική αγορά είναι ένα δεδομένο που προβληματίζει, όπως και το γεγονός ότι σχεδόν το 50% του τιμήματος που πρόσφερε η κινεζική Gongbao (περίπου 680 εκατ. ευρώ η συνολική προσφορά) θα προέρχεται από δανεισμό, καθώς και από τα έσοδα που θα έχει η ιδία η ασφαλιστική.

Πάντως, όπως δήλωσε πρόσφατα η διοίκηση της τράπεζας κατά την τελευταία ενημέρωση των αναλυτών που πραγματοποίησε δεν υπάρχει χρονική πίεση, αν και σύμφωνα με πληροφορίες το καλύτερο θα ήταν οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι έχει εξασφαλιστεί μια σιωπηρή παράταση της προθεσμίας από την DG Comp. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα με παλαιότερη ανακοίνωσή της είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο και πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε περίπτωση που δεν υπάρξει επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ