ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Στρατηγική «δεν ξέρω, δεν γνώριζα, δεν είδα» από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο

Folli Follie: Στρατηγική «δεν ξέρω, δεν γνώριζα, δεν είδα» από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο
EUROKINISSI

Ενώ οι διαδικασίες αναφορικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης της Folli Follie κινούνται εξαιρετικά αργά, με την κυβέρνηση και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχουν σημαντικές ευθύνες και να μην διευκολύνουν το έργο της Δικαιοσύνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επιχειρεί να διασωθεί φορτώνοντας την συστηματική παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας στον πατέρα του Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

Αυτό, ενώ το πόρισμα από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ) για τις ευθύνες του ορκωτού ελεγκτή της Folli Follie, που υπέγραψε τις «μαγειρεμένες», σύμφωνα με την έκθεση της Alvarez & Marsall, ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις του 2017, δεν έχει ακόμα παραδοθεί στις Αρχές.

Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη, ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος ανέλαβε την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην εταιρεία, λέγοντας ότι δεν κατέστη δυνατό να ελέγξει με επιτυχία τις δραστηριότητες του ασιατικού ομίλου που είχε στην ευθύνη του, δηλώνοντας παράλληλα την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υιό του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Χθες μέσω της «Καθημερινής» ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, κόντρα στο σκηνικό σύμπνοιας που περιέγραφε ο πατέρας του, δηλώσε πλήρη άγνοια για όσα συνέβαιναν στις θυγατρικές της Folli στην Ασία, επισημαίνοντας ότι η FF Group αποτελείται από δύο διαφορετικούς ομίλους με απόλυτη αυτοτέλεια και ο ίδιος έχει την ευθύνη μόνο του ευρωπαϊκού τμήματος.

1

Αυτό, κατά τα λεγόμενά του, δεν του επέτρεπε να έχει οποιονδήποτε έλεγχο στον ασιατικό όμιλο. Ταυτόχρονα πάει ένα βήμα παρακάτω αποκαλύπτοντας και την ύπαρξη ρήγματος στην οικογένεια, που οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας (σε ασιατικό και ευρωπαϊκό) εδώ και πολλά χρόνια.

Ερωτηματικά γεννά το γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δημοσιοποιηθεί το οικογενειακό ρήγμα, ενώ τον περασμένο Μάιο ο ίδιος με δήλωσή του εξέφραζε αγανάκτηση και θυμό μιλώντας για άδικη επίθεση «που δέχεται το brand Folli Follie και κατ’ επέκταση ο όμιλος FFG», χωρίς να διατυπώνει καμία επιφύλαξη τότε, μιας και δεν είχε την πλήρη εικόνα, όπως λέει σήμερα, του ασιατικού κομματιού της εταιρείας.

Πάντως, νέο δεδομένο στην υπόθεση της Folli Follie αποτελεί το γεγονός σύμφωνα με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές για την Αττικά Πολυκαταστήματα, αλλά και για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο και πως είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί με την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ