ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie
EUROKINISSI

Αναβολή για τις 30 Οκτωβρίου πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση της Folli Follie, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των αναθεωρημένων ετήσιων ενοποιημένων εταιρικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017. 

Σήμερα το κλίμα στον Άγιο Στέφανο ήταν αρκετά φορτισμένο στον απόηχο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς και των μελών του ΔΣ της εταιρείας από τις Εισαγγελικές Αρχές, αλλά και των αποκαλύψεων πως η εταιρεία «μαγείρευε» τα οικονομικά της στοιχεία από το 2007.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο δεσμεύθηκαν οι καταθέσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου, εντοπίσθηκαν αθέμιτες πρακτικές από το 2001 και προσπάθειες τουλάχιστον από το 2007 αλλοίωσης της οικονομικής εικόνας της Folli Follie.

Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία έχει βρεθεί, πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η οικογένεια Κουτσολιούτσου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει χρόνο. Αυτό προκύπτει και από τη χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία κατήγγειλε ότι «διαπιστώνει πως η FFG, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez & Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται στις διαδικασίες». Και για τον λόγο αυτόν η Επιτροπή ζήτησε έκτακτο έλεγχο.

Μετά την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal, η Επιτροπή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, κάλεσε τη FFG, από τις 28 Σεπτεμβρίου, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του ελέγχου της Ernst & Young (ΕΥ) αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, αλλά και για την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση του 2017.

Σημειώνει επίσης ότι ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει ζητήσει τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρεία που έχει ορίσει η Folli Follie, δηλαδή την εταιρεία ΕΥ, ενώ το νέο αίτημα που υπέβαλε και για έκτακτο έλεγχο, όπως τονίζει, «σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2017». Μάλιστα, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, ζήτησε από τον έκτακτο έλεγχο να εξαιρεθεί η ΕΥ, η οποία είναι επιφορτισμένη να πραγματοποιήσει το έργο που της ανέθεσε η FFG, δηλαδή τον πλήρη έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ