Εφεσιβάλλει το Δημόσιο τις σε βάρος του αποφάσεις για τα δώρα
Πηγή: EUROKINISSI

Εφεσιβάλλει η κυβέρνηση τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν σε πρωτόδικο βαθμό τους δημοσίους υπάλληλους για την επιστροφή των κομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας. Επιχειρεί έτσι να καθυστερήσει την εκτέλεσή τους, δεδομένου ότι οι τελικές αποφάσεις για τις υποθέσεις αυτές θα ληφθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που δικαίωσε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους, διατάσσοντας την επιστροφή των κομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας, η Νομική Υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Μισθοδοσίας για να μην παραγραφούν οι σχετικές αξιώσεις.

Παράλληλα, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έχει καλέσει τους ένστολους να κινηθούν ανάλογα, ενημερώνοντάς τους ότι θα πρέπει να καταθέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου τα σχετικά έγγραφα ώστε στη συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους να υποβληθούν μαζικά αγωγές στα αρμόδια πρωτοδικεία. Επίσης με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων καθώς και οι περικοπές στη σύνταξη με νόμο του 2012 σε συνταξιούχο.

Η αίτηση επιβάλλεται να κατατεθεί και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα για μετέπειτα προσφυγή τους με αγωγές κατά του Δημοσίου για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού από το 2013 και μετά. Στην αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι υπάλληλοι και να τη δώσουν στο τμήμα μισθοδοσίας ή στην οικονομική υπηρεσία του τομέα που υπηρετούν, θα αναγράψουν ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και τα πλήρη στοιχεία της θέσης τους και θα υπογράψουν το κείμενο - υπόδειγμα της αίτησης που αναφέρει ότι «με την παρούσα αίτηση ζητώ να μου καταβληθούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για το χρονικό διάστημα 2013-2018 λόγω του ότι καταργήθηκαν αντισυνταγματικώς με τις διατάξεις των Ν. 4093/2012 και Ν. 4324/2015, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος».

Διαβάστε επίσης