ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Ασυμβίβαστο της PwC κολλάει τον λογιστικό έλεγχο

Folli Follie: Ασυμβίβαστο της PwC κολλάει τον λογιστικό έλεγχο
EUROKINISSI

Σε ασυμβίβαστο φέρεται να προσκρούει η προσπάθεια της Folli Follie να αναθέσει στην ελεγκτική εταιρεία PwC τον έλεγχο των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων της για τη χρήση του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PwC γνωστοποίησε στη Διοίκηση της Folli Follie πως η ανάληψη του έργου δεν είναι δυνατή διότι η ελεγκτική εταιρεία ήδη παρέχει άλλες υπηρεσίες στην εισηγμένη. Συγκεκριμένα, η PwC προσφέρει υπηρεσίες outsourcing στην Folli Follie, καθώς της βγάζει τη μισθοδοσία.

Στη βάση αυτή δεν μπορεί εκ του νόμου να αναλάβει τον έλεγχο των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου για το 2017, κάτι που θα την έφερνε άμεσα αντιμέτωπη με τον πειθαρχικό έλεγχο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ).

Το παράδοξο είναι πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να είχε επαφές με την PwC για τον έλεγχο των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων της Folli Follie, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί στη Διοίκηση της Αρχής η ύπαρξη υφιστάμενης συμβατικής σχέσης και ως εκ τούτου το προαναφερόμενο ασυμβίβαστο.

Σε κάθε περίπτωση, αν και η Folli Follie έχει επισήμως ανακοινώσει πως βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους, ωστόσο η διαδικασία αυτή δεν φαίνεται να τελεσφορεί για λόγους που έχουν να κάνουν και με τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες της ΕΥ όταν διέκοψε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για τη χρήση 2017.

Πλέον, η αγορά αναρωτιέται πότε η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καθορίσουν το καθεστώς της μετοχής της Folli Follie, ήτοι πότε θα δρομολογήσουν τη διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο. Σημειώνεται πως το Χρηματιστήριο Αθηνών προβαίνει σε διαγραφή μετοχής μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και όταν η αβεβαιότητα για τη συνέχιση της δραστηριότητας του εκδότη καθίσταται μη αναστρέψιμη ή δεν διασφαλίζεται ή απειλείται οριστικά η ομαλή διαπραγμάτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ