ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γουάτσα: Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές στην Eurobank

Γουάτσα: Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές στην Eurobank
EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δηλώσεις του Ινδοκαναδού Πρεμ Γουάτσα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Eurobank και Grivalia Properties φιλοξενεί το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, εφόσον ολοκληρωθεί, θα καταστήσει τη Watsa's Fairfax Financial Holdings Ltd. το μεγαλύτερο μέτοχο της Eurobank με ποσοστό 33%.

Υποστηρίζει τη συμφωνία αφού δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι υπέστη απώλειες στην Ελλάδα ύψους άνω των $ 600 εκατομμυρίων από το 2014. το περασμένο έτος, δεν υπήρξε λόγος: η Eurobank υποχώρησε 31%, ενώ η Grivalia, στην οποία κατέχει ποσοστό 51%, σημείωσε επίσης πτώση.

«Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές», δήλωσε ο 68 ετών Γουάτσα, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Αγοράσαμε μετοχές όταν ανακεφαλαιοποιήθηκε η τράπεζα, βάζουμε περισσότερα χρήματα μέσω της Grivalia. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή τράπεζα», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει συνεισφέρει την πλήρη υποστήριξή του στη συγχώνευση, η οποία αποσκοπεί στη μείωση της αναλογίας των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Eurobank σε περίπου 15% από περίπου 39% σήμερα.

Μετά τη συμφωνία «θα προκύψει μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα σε μια πολύ καλή θέση για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πελάτες και την ελληνική οικονομία», είπε και προσέθεσε πως αυτό που πέρασε η Ελλάδα ήταν μια μοναδική κατάσταση. «Όταν μια χώρα χάνει το 25% του ΑΕΠ, είναι πολύ δύσκολο για κάθε τράπεζα να ανακάμψει. Πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί, χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Αυτή είναι η ιστορία τώρα», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ