ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα ανακοινώνεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank

Σήμερα ανακοινώνεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank
EUROKINISSI

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Alpha Bank  Βασίλης Ψάλτης είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, η ανακοίνωση του οποίου αναμένεται να γίνει σήμερα μαζί με τα αποτελέσματα εννιαμήνου της τράπεζας.

Ο Βασίλης Ψάλτης έμεινε μόνος στην κούρσα διεκδίκησης για το τιμόνι της τράπεζας μετά και την παραίτηση του Σπύρου Φιλάρετου από τη διαδικασία διαδοχής. Είχε προηγηθεί και η παραίτηση του Γιώργου Αρώνη, ο οποίος ήταν και αυτός μέχρι την περασμένη Τρίτη ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του CEO της Alpha Bank.

Πλέον, και μετά την απόσυρση των Αρώνη και Φιλάρετου από τη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει σήμερα έχοντας μοναδικό υποψήφιο τον Βασίλη Ψάλτη.

O Βασίλης Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ΑΒΝ AMRO στο Λονδίνο, ενώ εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε τη θέση του Chief Financial Officer και από το 2012 είναι γενικός διευθυντής του ομίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ