Περιπλοκές στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Ορατός είναι ο κίνδυνος ναυαγίου του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει κίνητρα που προωθούσε η εταιρεία για την προσέλκυση θετικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού πριν από περίπου δύο ημέρες έστειλε επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας παράταση του διαγωνισμού μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2019.
Πηγές θέλουν τη ΔΕΗ να προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς ανησυχεί για την έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Και αυτό επειδή οι Βρυξέλλες απέρριψαν τη θέσπιση όρου στο σχέδιο σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για δημιουργία μηχανισμού επιμερισμού κερδών και ζημιών ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους αγοραστές για διάστημα δύο χρόνων.
Επίσης η Κομισιόν φέρεται ότι δεν δέχεται ούτε και την είσπραξη του 30% των εσόδων από τον μηχανισμό αποζημίωσης ισχύος των λιγνιτικών μονάδων.
Ιαπωνία: Ακυρώθηκε το φεστιβάλ των ανθισμένων κερασιών στο Φούτζι λόγω απείθαρχων τουριστών
23:57
Έβρος: Άνοιξαν τα θυροφράγματα στο Πύθιο – Στα 5,90 μέτρα η στάθμη του ποταμού
23:45
ΗΠΑ – Ιράν: Διαπραγματεύσεις με το δάκτυλο στην σκανδάλη και στο βάθος ο Νετανιάχου
23:32
Πρώτος με άλμα στα 5,90 ο Καραλής στο Fly Athens Indoor
23:21