Κρίσιμο δεκαήμερο για τη τύχη του νόμου Κατσέλη
Μπορεί να κλείδωσε η παράταση για έναν χρόνο του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ωστόσο η τύχη των διατάξεων του νόμου Κατσέλη για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αναμένεται να κριθεί στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Ειδικότερα, σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκονται ακόμα οι διαβουλεύσεις για τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το άρθρο για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς να παραταθεί για κάποιους μήνες του 2019 μέχρι να αποφασιστεί το νέο πλαίσιο.
Φαίνεται ότι πεδίο διαπραγμάτευσης αποτελεί το αν στο ενδιάμεσο στάδιο θα διατηρηθούν τα σημερινά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ή αν αυτά θα ψαλιδιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι τα σημερινά όρια είναι:
- Το οικογενειακό εισόδημα να ισούται με τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%.Δηλαδή να φθάνει έως τα 40.800 ευρώ (άγαμος: 13.906 ευρώ, ζευγάρι: 23.659 ευρώ και κάθε παιδί: 5.714 ευρώ).
- Η κύρια κατοικία να έχει αντικειμενική αξία μεταξύ 180.000 και 280.000 ευρώ (ζευγάρι: 220.000 ευρώ και 20.000 ευρώ για κάθε παιδί).
SPONSORED
Διπλή δολοφονία στην Αιγιαλεία: «Ξύπνησα και τους βρήκα νεκρούς», λέει ο σύντροφος της γυναίκας
15:05
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν του «The Bear» - Ποιοι ηθοποιοί επιστρέφουν
15:01
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Βρετανία -Τρεις τραυματίες, υπό κράτηση 14χρονη
14:56
Ανακλήθηκαν τα εισιτήρια φιλάθλων της ομάδας του Ιράν για το Μουντιάλ
14:55