«Χαράτσι» 850 ευρώ: Ποιοι θα πρέπει να το πληρώσουν το νέο έτος
Βάσει νομοσχεδίου το οποίο πέρασε τον περασμένο μήνα, οι εν λόγω υποχρεωτικές ελάχιστες εισφορές, από το 2019, θα υπολογίζονται με βάση το ελάχιστο ασφαλιστέο μηνιαίο εισόδημα, δηλαδή τα 586 ευρώ.
«Χαράτσι» ύψους 850 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 200.000 αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι με το νέο έτος. Ο προϋπολογισμός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προβλέπει επιβαρύνσεις συνολικού ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφορούν τις νέες εισφορές υπέρ του επικουρικού και του εφάπαξ.
Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι εισφορές που πρέπει να εισπραχθούν αναδρομικά για τη διετία 2017 – 2018. Οι εισφορές επικουρικού – εφάπαξ επί του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων ισχύουν από την 1/1/2017, αλλά δεν είχαν επιβληθεί.
SPONSORED
Η Τζένιφερ Λόπεζ με δημιουργία Ρίτσαρντ Κουίν στην πρεμιέρα του «Office Romance» στο Λονδίνο
13:27
Στη Βουλή δικογραφία κατά Φλωρίδη μετά από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
13:20
Χαρδαλιάς για εμπρησμό σε τρία οχήματα της Περιφέρειας: «Θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν»
13:16
Στο συρτάρι προσώρας το τουρκικό νομοσχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας»
13:15