«Χαράτσι» 850 ευρώ: Ποιοι θα πρέπει να το πληρώσουν το νέο έτος
Βάσει νομοσχεδίου το οποίο πέρασε τον περασμένο μήνα, οι εν λόγω υποχρεωτικές ελάχιστες εισφορές, από το 2019, θα υπολογίζονται με βάση το ελάχιστο ασφαλιστέο μηνιαίο εισόδημα, δηλαδή τα 586 ευρώ.
«Χαράτσι» ύψους 850 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 200.000 αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι με το νέο έτος. Ο προϋπολογισμός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προβλέπει επιβαρύνσεις συνολικού ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφορούν τις νέες εισφορές υπέρ του επικουρικού και του εφάπαξ.
Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι εισφορές που πρέπει να εισπραχθούν αναδρομικά για τη διετία 2017 – 2018. Οι εισφορές επικουρικού – εφάπαξ επί του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων ισχύουν από την 1/1/2017, αλλά δεν είχαν επιβληθεί.
Αλβανία: Τρεις πορείες στα Τίρανα – Νέα πρόσκληση Ράμα για διάλογο με τους διαδηλωτές
10:58
Ιορδανία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από πρεσβεία των ΗΠΑ μετά την επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία
10:48
Pizza Fan: Οι διάλογοι που «καίνε» το κόλπο με τις πίτσες - «Μέχρι 40 ευρώ απόδειξη βγαίνει κέρασμα»
10:45
Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Γεραπετρίτης: Θα προεδρεύσει σε δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας
10:40