ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι βασικές στοχεύσεις της Alpha Bank για το 2019

Οι βασικές στοχεύσεις της Alpha Bank για το 2019
EUROKINISSI

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Alpha Bank αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, σε μήνυμα που απεύθυνε προς το προσωπικό του Ομίλου με αφορμή το νέο έτος.

Ο ίδιος εστίασε στην «ουσιαστική εξυγίανση» του ισολογισμού και στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και στην ανάγκη ανάπτυξης των εργασιών μέσα από την εξωστρέφεια.

«Η πρώτη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η εξυγίανση του ισολογισμού, όπου απαιτείται σημαντική μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι σταδιακά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματικές δράσεις. Η δεύτερη μεγάλη μας πρόκληση είναι η ανάπτυξη των εργασιών. Πρέπει να επιδιώξουμε με μεγαλύτερη έμφαση τη δημιουργία αξίας για τους Πελάτες, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για να επιτύχουμε στους στόχους μας, θεωρώ απαραίτητο να είμαστε εξωστρεφείς σε ό,τι κάνουμε και να δουλεύουμε ως ομάδα», τόνισε σχετικά ο κ. Ψάλτης.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση και στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο δουλεέυει σήμερα ο όμιλος. «Θα επιδιώξουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, με βελτιωμένες υποδομές, αναβαθμισμένη εταιρική διακυβέρνηση και βέλτιστη διαχείριση των εσωτερικών διαδικασιών», σημείωσε σχετικά και προσέθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει ευθυγράμμιση σε ό,τι αφορά στους στόχους και τη στρατηγική σε όλα τα επίπεδα του Ομίλου.

«Η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων σε ένα περιβάλλον δημιουργικής εξέλιξης και αξιοκρατίας είναι βασικός μοχλός για να πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε με έμφαση ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ