ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφοδρή αντίδραση των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής στη νέα πρόταση πώλησης

Σφοδρή αντίδραση των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής στη νέα πρόταση πώλησης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής στη νέα πρόταση που κατέθεσε η κοινοπραξία I3CP, για την εξαγορά του 75% της ασφαλιστικής εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.

Η κριτική των εργαζομένων επικεντρώνεται αφενός στο γεγονός πως στην κοινοπραξία I3CP μετέχει και ο Ματ Φέρφιλντ, ένας από τους προηγούμενους μνηστήρες που πρωταγωνίστησαν στο «φιάσκο» της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin του Τζών Κάλαμος, αφετέρου στο ότι η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν τηρεί τα όσα είχε αναφέρει στο Σύλλογο Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής για αναστολή της διαδικασίας πώλησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζουμε στον τύπο δημοσιεύματα που αφορούν προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας μας, από θυγατρική της Γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρίας Hannover Re με έδρα τις Βερμούδες. Σε αυτήν την εταιρία - σύμφωνα επίσης με τα δημοσιεύματα - συμμετέχουν η επενδυτική εταιρία Leadenhall Capital Partners και η προσφορά κατατέθηκε από την Ολλανδικά εταιρία I3cp που ω του θαύματος είναι εταιρεία του γνωστού από το φιάσκο της Exin, Ματ Φέρφιλντ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί ότι η προσφορά αυτή δεν μπορεί καν να αντιμετωπιστεί σοβαρά από την πλευρά της ΕΤΕ. Οφείλει ωστόσο να ξεκαθαρίσει άμεσα και απόλυτα την θέση της, προκειμένου να μην δίνεται η ευκαιρία να πλήττεται η φήμη και η πελατεία της Εταιρίας μας με προσχηματικές προσφορές του Matt Fairfield.

Η εταιρεία αρκετά ταλανίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην συνεχιστεί αυτό εξαιτίας της σιωπής της ΕΤΕ.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την Εταιρία, τα δίκτυα και τους ασφαλισμένους που την εμπιστεύονται.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.»

Από την πλευρά της η Ανεξάρτητη Κίνηση Εθνικής Ασφαλιστικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής:

«Πληροφορούμεθα ότι η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας φέρεται να έχει «προσλάβει» ανεπισήμως, ως διαμεσολαβητή και σύμβουλο τον Ματ Φέρφιλντ, έναν από τους προηγούμενους μνηστήρες που πρωταγωνίστησαν στο φιάσκο του ξεπουλήματος της εταιρίας μας.

Ο εν λόγω λοιπόν κύριος, σας θυμίζουμε ήταν στην ομάδα που συνεργάστηκε με την Exin του Τζών Κάλαμος, όπου στην συνέχεια για τους γνωστούς αγνώστους λόγους των συμφερόντων που παίχτηκαν, κατέληξαν με διάφορες αλληλοκατηγορίες στα δικαστήρια.

Θέλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε τόσο την Διοίκηση της Τράπεζας αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα (περιμένουμε να εμφανιστεί κάποιος κάπου κάποτε), εάν αληθεύουν τα πιο πάνω, να μας διαφωτίσει στα παρακάτω.

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, η κάποια έντονη συμπάθεια της διοίκησης της ΕΤΕ στο πρόσωπο του Ματ Φέρφιλντ για να του ανατεθεί η μεσιτεία στο νέο υπόγειο εγχείρημα εκχώρησης της Εθνικής Ασφαλιστικής; Μήπως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες πολύ σοβαρές από το προηγούμενο φιάσκο της πώλησης της εταιρίας μας, που οδηγούν στην εν λόγω συνεργασία; Αληθεύουν τα δημοσιεύματα , ότι η τότε διοίκηση της τράπεζας είχε πρόθεση να καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά της Exin και του προέδρου της AIG HELLAS Ματ Φέρφιλντ αλλά τελικά εξ όσων γνωρίζουμε έμεινε στις προθέσεις…. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;

Υπάρχει αμοιβή και ποιο το ύψος αυτής στον παρ’ ολίγον αντίδικο της ΕΤΕ και νυν συνεργάτη; Ή θα υπάρξει αφού τελειώσει η δουλειά;

Κύριε Διοικητά της ΕΤΕ, μετά την αναβάθμισή σας από επικεφαλής της ευαίσθητης και με πολλές ιδιαιτερότητες Διεύθυνσης των προβληματικών δανείων, στο τιμόνι της ΕΤΕ, οφείλετε να προστατεύετε τόσο τα συμφέροντα του ομίλου όσο και την εικόνα του προς τα έξω…

Ως εκ τούτου πρέπει να ξεκαθαρίσετε εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τον Ματ Φέρφιλντ, όπως να εκδώσετε ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ το τι συμβαίνει με την Hannover Re και να σκίσετε εδώ και τώρα το πωλητήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση μας ,είχατε ενημερώσει το Σύλλογο μας για αναστολή της διαδικασίας πώλησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν αντέχει η Μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία άλλο διασυρμό. Με άλλα λόγια, το τι μπορεί να ισχυρίζεται η οποιαδήποτε εταιρία που αφορά το μέλλον και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι λίγο η πολύ αδιάφορο, αυτό που έχει την μείζονα σημασία είναι η θέση της τράπεζας.

Κλείνοντας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε για άλλη μία φορά ότι η παράταξή μας θα πράξη στο ακέραιο το καθήκον της ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ για να μη περάσει η ιστορική εταιρεία μας σε ξένα συμφέροντα….. ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ……».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ